„Ало Космос, говори България“

юли 8, 2024

Национална програма „България – образователни маршрути“

юли 9, 2024

Прощъпулник

Прощъпулник
На 25.06.24 8.а и 8.б клас с профилирано изучаване на испански език, заедно с техните учители г-жа Марчела Ангелова, Дарина Панчева отбелязаха традиционния за нашето училище ,,прощъпулник“- Ya podemos hablar español! (Вече можем да говорим испански!).
В присъствието на Директора на училището, д-р Атанаска Рейха и гостите от Образователния Отдел на Кралство Испания, г-н Анхел Сантамария и г-н Рубен Саенс, както и на много учители и родители, учениците от двата класа показаха големия напредък, постигнат от тях в изучаването на езика на Сервантес.
В динамичен и весел спектакъл 8.а разказаха за ,,битките“ си с обитателите на царството на испанската граматика, демонстрираха комуникативните и презентационните си умения, рецитираха стихове, а Марио и Ема впечатлиха с вокалните си изпълнения.
Учениците от 8.б клас представиха написаните от тях истории, които онагледяваха различни комуникативни ситуации (в ресторанта, при лекаря, в магазина, в училище), под формата на театрално представление, чиито сценаристи бяха те самите. Така те направиха своите първи стъпки не само в испанския, но и в театъра като изкуство и магия. Родителите имаха възможност да се насладят и на изготвените от децата тематични речници.
Накрая съвсем заслужено всички си пожелахме едно прекрасно и незабравимо лято!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *