Европейската седмица на програмирането /7-22 октомври 2023г./ в 30. СУ „Братя Миладинови“

Eлектронни медицински бележки

септември 29, 2023

Конкурс „Доставяме добрина“

ноември 16, 2023

Европейската седмица на програмирането /7-22 октомври 2023г./ в 30. СУ „Братя Миладинови“

Инициативата има за цел да представи на учениците програмирането по забавен и развлекателен начин и повиши цифровата им грамотност.
Учениците от I.в клас с класен ръководител г-жа Стела Николова се включиха в Code Week, като за участието си получиха покана с код и се присъединиха към събитие под мотото „Мога, кодирам, забавлявам се“, като споделиха забавлението и резултатите с учители и ученици от другите държави-участници.
След регистрация на интерактивната карта в сайта на Code Week, училището ни получи логото CodeWeek organizer.
Малките първокласници се запознаха с целите на Седмицата на кодирането, с работата на програмистите, а по-големият батко от V.в клас Димитър Божиков им показа възможностите на платформите, в които могат да направят първи стъпки в кодирането и деца- Skratch и в сайта Code. org., като в тях той демонстрира как може да се програмира чрез блокчета, да се раздвижат героите или пък да се създаде образователна игра. Малките ученици видяха, на създадената за събитието падлет стена, как са отбелязали Code Week ученици от други европейски държави- Румъния, Молдова, Гърция, Северна Македония и др. След това направиха първи стъпки в кодирането, като създадоха изображения върху квадратна мрежа, следвайки зададения код.
За своите усилия ученици и учители получиха грамоти от организаторите.
Снимки от дейността бяха публикувани на падлет стената.
Учениците споделиха, че много са се забавлявали и им е било интересно, а ние се надяваме, че този старт в програмирането е само началото, а най-забавното тепърва предстои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *