,,Ya sabemos hablar espanol!“ /,,Вече можем да говорим на испански!“/

Поглед към звездите

юни 26, 2023

Родителски срещи

септември 2, 2023

,,Ya sabemos hablar espanol!“ /,,Вече можем да говорим на испански!“/

В края на учебната година учениците от 8а и б клас на 30. СУ ,,Братя Миладинови“, с интензивно изучаване на испански език отбелязаха завършването на учебната 2022-2023 г. с традиционния за нашето училище ,,прощъпулник“ с мотото ,,Ya sabemos hablar espanol!“ /,,Вече можем да говорим на испански!“/
Двата класа бяха подготвили тематични испано-български речници върху избрана от тях тема, с въведение и фонд от 200 думи. Темите, свободно избрани от всеки, дадоха възможност за развихряне на въображението и артистичните способности – с пъстри илюстрации и езиково богатство разказваха за природата, океаните, корабите, животинския свят, архитектурата, интериорния дизайн, любимите писатели, различните видове спорт – от волейбол до таекуондо, и много други.
Малката изложба беше подредена в голямото фоайе на училището, където имаха възможност да бъде разгледана от родители, ученици, учители и ръководството на 30. СУ. С топли думи д-р Атанаска Рейха, директор на училището поздрави завършилите осмокласници и им пожела нови успехи в овладяването на езика на Сервантес.
Накрая по стар български обичай всички си отчупиха от огромните ритуални погачи с надпис ,,На добър час!“
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *