30. СУ принадлежи към общността на българските училища с испанска езикова секция

Гордея се с труда на моите родители

ноември 23, 2022

Моята Европас Коледна картичка

януари 10, 2023

30. СУ принадлежи към общността на българските училища с испанска езикова секция

На 21. ноември 2022г. в 30. СУ „Братя Миладинови“ с кратка церемония беше открита почетна плоча, удостоверяваща принадлежността на нашето училище към общността на българските училища с испанска езикова секция. На церемонията присъстваха Ръководителят на образоввателния отдел към Посолството на Кралство Испания г-н Анхел Сантамария, ръководството на 30. СУ, учители и ученици. В кратко слово д-р Рейха, директор на 30. СУ подчерта отново достойното място на 30. училище в изучаването и разпространението на испанския език, език който сплотява и „побратимява“, според думите на испанския поет Пабло Салинас.
Г-н Сантамария изказа удовлетвореност от успешното и ползотворно сътрудничество между двете институции и отправи пожелания за нови бъдещи успехи.
От учебната 2022-2023 година, съгласно новата образователна спогодба между България и Испания, в 30. СУ заедно с учителя-испанец в гимназиален етап работи и нов испански учител в начален и прогимназиален етап. Г-жа Мириам Брисуела изнесе открит урок с учениците от III “в” клас на тема „Моята ученическа раница“. Всички имахме възможност да оценим и да се радваме заедно с децата на невероятния им напредък в усвояването на езика на Сервантес, постигнат за толкова кратък период.
До нови срещи в 30. СУ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *