18 март – Световен ден на рециклирането

Първо място за Уилям Чолов

март 17, 2021

30. СУ „eTwinning училище 2021 – 2022“

март 29, 2021

18 март – Световен ден на рециклирането

За да отбележат Световния ден на рециклирането, учениците от 30.СУ „Братя Миладинови“ участваха в импровизирана арт работилница „От нищо нещо“. По време на заниманията, те се запознаха с необходимостта от намаляване на отпадъците и рециклирането им. Гледаха филм по темата и дискутираха проблемите.
За да покажат, че са съпричастни, учениците вдъхнаха втори
живот на битови отпадъци, като ги превърнаха в произведения на изкуството.
В картините им са използвани опаковки от хранителни продукти, картонени рула, капачки и други материали. Така децата дадоха своя принос към опазване на околната среда и се превърнаха в малки „герои на рециклирането“ – дадоха своя пример и показаха, че рециклирането и светът без отпадъци са техен приоритет и тяхно бъдеще.
Учениците от шестите класове на 30. СУ „Братя Миладинови“ се включиха в отбелязването на световния ден на рециклирането, като дискутираха важността на разделното събиране на опаковките, рециклирането и отговорността към заобикалящата ни среда.
За да покажат своята съпричастност и отговорност те работиха по съвместен проект по учебните дисциплини математика и технологии и предприемачество като използваха отпадъчни материали (картонени кутии и опаковки, пластмасови капачки, консервни кутии и др.), за да изработят от различни геометрични тела макети на сгради, роботи, превозни средства, животни и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *