Софийски фестивал на науката

„Ателие_ за _ немски _ език“

май 16, 2019

Клуб по интереси „Смарт“

май 16, 2019

Софийски фестивал на науката

На 10.05.2019 г. учениците от 9 клас на 30. СУ „Братя Миладинови“ посетиха Софийския фестивал на науката в София Тех Парк и участваха в събитията:
1. „Звездобройци“ – Астрономите от Института по астрономия към БАН представиха информация за астрофизични феномени и загадки, за спектъра на електромагнитните вълни, демонстрираха явлението дисперсия на светлината. Учениците наблюдаваха със спектрограф линеен спектър на някои химични елементи.
2. „Защо е ценна природата за нашия град“ – Учените от сдружение „Екосистем Юръп“ представиха как с помощта на науката се изследват условията на живот в градска среда и какви действия може да се предприемат, за да се подобри заобикалящия ни свят.
3. „Кислород“ – Учените от Интерактивен детски център за наука и технологии Techno Magic Land атрактивно представиха един от най-важните химични елементи на Земята. С много демонстрации и експерименти се показаха ролята и значението на кислорода за живите организми, методи за неговото получаване и участието му в редица основни химични процеси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *