Нашите пари

октомври 26, 2018

Заключително събитие в Националната седмица на четенето

октомври 26, 2018

Да поговорим

На 26 октомври 2018г. ученици от IX а,б,в класове на 30. СУ „Братя Миладинови“ взеха участие в семинар на тема „Предпазване от ХИВ/СПИН и употреба на наркотици“. Семинарът се провежда в рамките на проект „Да поговорим“ на Фондация „Инициативи за здраве“ и се осъществява с подкрепата на МКБППМН, район „Възраждане“. Проектът допринася за изграждане на адекватни нагласи към здравето у младите хора, като им предоставя полезна информация и подходяща среда за отработване на поведенчески модели.
Обучението се проведе в кв. Кремиковци, в учебната база на Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към МТСП. Учениците от 30. СУ участваха активно в семинара, като задаваха въпроси и сверяваха информацията и знанията си по поставените теми. Младите хора имаха възможност да работят по казуси и да дискутират важни теми по начин, който е максимално близък до тях самите.
Проект „Да поговорим” ще завърши на 06 ноември с представление от типа форум-театър, свързано с темата употреба на наркотици и предпазване от ХИВ, подготвено от трупата на театър „Цвете”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *