22 април-Световен ден на Земята

Поход на книгите

април 21, 2023

Кариерно ориентиране

април 28, 2023

22 април-Световен ден на Земята

По случай Деня на Земята учениците от 3.а клас, с класен р-л Калина Недкова се срещнаха с Рада Бонева – еко блогър и създател на съдържание, ориентирано към природосъобразния начин на живот. На срещата третокласниците научиха какво е живот без отпадък (zero waste), защо е важно компостирането, как да се замени еднократната пластмаса в ежедневието, защо трябва да се храним сезонно и още много интересни теми, свързани с природата. Учениците задаваха въпроси, дискутираха и споделиха своя принос в опазването на околната среда.
Учениците от 4.а клас създадоха интересни проекти, под мото „Да бъдем добри стопани на нашата планета Земя“. Те се запознаха с това, как в различни държави се отбелязва този ден, както и с какви дейности всеки човек един човек може да помогне за нейното опазване.
Учениците от група в занимания по интереси ,,Моето здраве-знания и грижи“, с ръководител г-жа Христина Костадинова, се включиха в отбелязването на Деня на Земята. В няколко последователни часа те се запознаха с глобални екологични проблеми на човечеството и обсъждаха отговорността на всеки един от нас за разрешаването им.
Учениците създадоха табла, постери, с които показаха, че подкрепят глобалното движение за опазване на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *