Интерактивна изложба „Вселена. Човек. Интелект“

Solve for tomorrow

март 27, 2023

С очите си видях бедата

март 27, 2023

Интерактивна изложба „Вселена. Човек. Интелект“

Успешно приключи съвместният проект на учениците от XI „в“ клас, изучаващи профилиращ предмет-немски език /старши учител г-жа Йоланда Средкова/ и ученицито от Х „а“, Х „б“ и Х „в“ клас, изучаващи физика и астрономия /учител Недка Валявичарска/, свързан с интерактивната пътуваща изложба за най-съвременните изследвания в Германия, организиран от дружеството „Макс Планк“ и Гьоте-институт в София.
В три последователни учебни часа учениците от XI „в“ клас запознаха десетокласниците с петте основни теми на природонаучната изложба: Вселена. Човешка история. Мозък. Антропоцен. Изкуствен интелект.
В презентацията бяха представени интересни научни изследвания, факти и фотоматериали по всяка от посочените теми. Десетокласниците научиха много за безкрайните пространства на Вселената, за нашия дом в Космоса, за времето и пространството в други измерения, за лицето на Земята, за биоразнообразието и създадения от човека свят, за способностите на човешкия мозък и за изкуствения интелект. Презентацията завърши с интересна викторина. Последваха въпроси и оценки за начина, по който се провежда тази инициатива. Учениците от X „в“ клас, които изучават немски език, пожелаха при възможност да посетят Немския културен център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *