Изложба „El Mundo hispano“ – „Испаноезичният свят“

Национална програма „Иновации в действие“

юни 27, 2021

Тържество открит-урок „Мисията възможна“

юли 4, 2021

Изложба „El Mundo hispano“ – „Испаноезичният свят“

На 25. 06. 21г. учениците от 8 „б“ клас в присъствието на Директора на 30. СУ “Братя Миладинови“ д-р Атанаска Рейха, представиха свои проекти, обединени в малка изложба под заглавие „El Mundo hispano“ – „Испаноезичният свят“. Специален гост на събитието бе Съветникът и ръководител на Образователния отдел към Посолството на Кралство Испания г-н Анхел Сантамария. Проектите обхващат различни теми от областта на географията, историята и културата на Испания и Латинска Америка – от създаването на испанската държава през 15 век, през откриването на Америка, бащите-основатели на латиноамериканските държави и пр., до мадридската „movida“ през 80. , литературния „бум“ на латиноамериканските автори през 60. и разказ за Нобеловите лауреати на Испания и Латинска Америка.
Г-н Сантамария използва случая за да връчи лично наградата за трето място в Националния Конкурс за комикс, организиран от Образователния отдел на Кралство Испания, спечелена от Иван Василев-11 „б“ клас с оригинална минисерия на тема равенство.
С емоционално слово и “Една българска роза“ 8 „б“ клас се сбогува и с учителката си по испански език Мария Тереса Родриго, която се връща в родината.
И след една трудна, но плодотворна учебна година е време за заслужена почивка! Весело лято!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *