Инициатива „Европейска седмица на програмирането“

Национален конкурс „ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ КОРЕНИТЕ“

октомври 21, 2020

„Простор на въображението“ – изложба

октомври 25, 2020

Инициатива „Европейска седмица на програмирането“

 

За поредна година учениците и учителите на 30. СУ „Братя Миладинови“ отбелязват важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата „Европейска седмица на програмирането“- “Code week”
В седмицата 10-16. 10. 20202 г. учениците от вторите класове на 30. СУ, под ръководството на г-жа Стела Николова и г-жа Галина Марчева се включиха в седмицата на кодирането като проведоха своя „Час на кодирането“. Той беше едночасово забавно въведение в света на програмирането. Целта на този час бе децата да разберат, че тази дейност е забавна и креативна, достъпна за всички възрасти и че те са тези, които със своите команди могат да управляват своя герой, неговите действия, декорите и целия негов свят.
В часа децата използваха училищни таблети. Изборът ни за забавното занимание бе интересния свят на „Minecraft“. Учениците се радваха, като със своите команди задвижваха избрания герой и с лекота преминаваха на следващо, по-трудно ниво. Разбраха, че за да преминеш напред, е нужно да се преодолееш дадено ниво, да търсиш грешките си, да пробваш пак, докато се справиш.
За своите усилия в часа, за успешно преминати всички нива в играта, учениците бяха възнаградени и получиха своя сертификат. С усмивка на лице всички увериха, че ще продължат своите занимания и вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *