Гражданско образование в 30.СУ

април 11, 2019

Походът на книгите – среща с Никола Чонгаров

април 14, 2019

Прераждане

Скъпи ученици и родители,
Както във всяко училище и сред нашите ученици се намират скрити таланти. Надяваме се, да имаме повече възможности да осветлим техните изяви и да ги представяме тук и в бъдеще.
Училищното ръководство приветства всички инициативи, свързани с изкуство и подкрепя учениците в практикуването на тяхната креативност и заложби.
Днес ви срещаме с Николай Георгиев – ученик от 3 „в“ клас на 30 СУ „Братя Миладинови, с класен ръководител г-жа Анета Стърчикова.
Поводът за срещата ни е участието на Николай в късометражния филм „Прераждане“, който е финалист във фестивала за кинематография „Кино в длан“. След предварителен подбор от над 270 филма, „Прераждане“ достига до финалната фаза на фестивала и очаква своята номинация. Филмът може да гледате в you tube канала на 30. СУ или от ТУК
Филмът разказва за съвременните деца и за това как днес им се налага да станат възрастни прекалено рано, лишени от детството, което заслужават. Продукцията призовава към това да намалим малко темпото като родители, да оберем амбициите и очакванията си към децата ни и да им позволим да бъда… просто деца.
Автор на филма е Пламен Манчоров, а това, което прави филмът уникален е, че той е заснет изцяло и само с мобилен телефон.
До 22.04.2019 тече срокът за гласуване за награда на публиката, а всички ние може да подкрепим Николай Георгиев и филмът „Прераждане“ като гласуваме тук (от списъка с филми се избира филмът Прераждане):  https://survey.app.do/dwpgbp

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *