Дните на медийна грамотност продължават

Занимания по интереси

февруари 17, 2019

Работилничка за мартеници

февруари 17, 2019

Дните на медийна грамотност продължават

Още новини от кампанията Дни на медийната грамотност
За да отбележат дните на медийна грамотност, на 8. 02. 2019 год. учениците от IV “В“ клас проведоха час, в който научиха как да разпознават фалшива новина, как да проверяват, за да са сигурни, че търсената информация е достоверна. Чрез презентация в сайта www. safenet.bg. научиха още какво е нетикет- правила за поведение в интернет, които те трябва да спазват.
Бе провeдена дискусия по конкретни казуси, свързани с търсене иизползване на информация, безопасност на децата в интернет. Учениците бяха много активни по време на дискусията, а и при споделяне на виждания си за общуването в онлайн пространството, споделиха случаи от своя опит в социалните мрежи.
Децата получиха стикери с телефона на консултативната линия към Националния център за безопасен интернет- тел. 124 123 и сайта с полезна информация по тематa -www. safenet.bg.
Часът завърши с изработване от учениците на табло с правила за общуване в интернет, с което искат да насочат вниманието на всички учащи в 30. СУ върху посочените проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *